6.png

Datorskåp

Brandsäker förvaring av data

Förvara dina digitala uppgifter, externa backups, USB-minnen och andra värdefulla mediaföremål i ett brandsäkert datorskåp. Vi har ett stort utbud av robusta, säkerhetsgodkända skåp som skyddar företagets värdeföremål mot brand. Vänta inte tills skadan är skedd, utan köp ett bra, tåligt datorskåp redan idag. Klicka i menyn till vänster och se vårt omfattande sortiment. Vi levererar fraktfritt, säkert och snabbt.

Skydd av elektronisk media

De flesta företag är noga med att skydda firman mot stöld, men väldigt många glömmer att tänka på risken för brand. En brand kan uppstå på många olika sätt och vid alla tider på dygnet, och den kan på ett ögonblick orsaka oersättliga skador. Ett bra lås och ett kassaskåp räcker inte, om du vill se till att företaget är skyddat mot oersättliga förluster. För optimalt skydd dygnet runt, bör företaget investera i ett brandsäkert datorskåp, som skyddar viktiga och oersättliga värdesaker mot bränder.

Betygsätt den här artikeln
(784 röster)

Så fungerar ett datorskåp

Ett brandskåp ger ett bra skydd mot bränder, men handlar det om elektroniska värdesaker är det nödvändigt med ett datorskåp, som är specifikt designat för förvaring av data. Det beror på att brandskåpet bara håller lågorna ute, men inte är byggt för att stå emot den kraftiga värmepåverkan. Föremålen i skåpet blir således utsatta för extremt höga temperaturer som kan förstöra elektroniskt innehåll. Ett datorskåp däremot, är särskilt utvecklat för förvaring av elektronisk media, och kan effektivt stå emot värmepåverkan vid brand.

Motverkar hög värme och fukt

För säker förvaring av elektronisk data är det viktigt att temperaturen inte blir för hög. Ett professionellt datorskåp står emot bränder och är testat ända upp till 927 grader C. Det innebär att den invändiga temperaturen i mediaområdet förblir under 36 grader C, vilket är säkert för förvaring av datamedia. Samtidigt motverkar ett datorskåp utveckling av damm och fukt, vilket betyder att luftfuktigheten alrig överstiger 80%. I ett traditionellt brandskåp kan det utvecklas så mycket fukt att elektronisk data blir förstörd, men det undviker man effektivt med ett datorskåp.

Trygghet i vardagen

Som en extra säkerhet är ett professionellt och brandsäkrat datorskåp explosionstestat. Det betyder att skåpet kan motså extremt höga belastningar så som stöldförsök med sprängladdningar och fall från hög höjd. Ett datorskåp utgör därför effektivt skydd mot alla tänkbara skador, så dina elektroniska mediaföremål är alltid i tryggt förvar. Skapa trygghet i vardagen med ett stabilt och brandsäkert datorskåp.

Personlig rådgivning

Funderar du på vilket datorskåp du bör välja till företaget är du alltid varmt välkommen att kontakta en av våra samarbetspartners här på sidan, så kommer de att bistå med kompentent rådgivning. De har stor erfarenhet av inredningslösningar, stöldsäkring och brandskydd på arbetsplatsen, och kan hjälpa dig att hitta rätt lösning till ett bra pris. Kontakta en av våra samarbetspartners redan idag och få professionell rådgivning om brandsäkring med ett stabilt och grundligt testat datorskåp.